Ηλεκτρονική Υποβολή Προσφορών στις Δημόσιες Συμβάσεις
12 Δεκεμβρίου 2018

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η ενημερωτική Διάλεξη αναφορικά με την Ηλεκτρονική Υποβολή Προσφορών Δημοσίων Συμβάσεων που πραγματοποιήθηκε προς τα μέλη των Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Αμμοχώστου και Λάρνακας, στις 7 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λάρνακας.

Τη διάλεξη η οποία επικεντρώθηκε στην επεξήγηση και πρακτική εφαρμογή του συστήματος για ηλεκτρονική υποβολή προσφορών e-PPS, παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του  Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, Φίλιππος Κατράνης - Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων Γενικού Λογιστηρίου και Γιώργος Δημοσθένους -  Υπέυθυνο Διαχείρισης του Συστήματος. Επιπλέον, έγινε ανάλυση των πλεονεκτημάτων του συστήματος.

Το συγκεκριμένο σύστημα, είναι μια ασφαλής, διαλειτουργική διαδικτυακή εφαρμογή της Δημοκρατίας της Κύπρου, η οποία αποτελεί μια συνολική λύση για την εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών στη διεξαγωγή των διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων στη Κύπρο.

Το σύστημα είναι συμβατό με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής και Κυπριακής Νομοθεσίας περί Δημοσίων Συμβάσεων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει την ανάθεση συμβάσεων μέσω διαδικασιών μεμονωμένων και επαναληπτικών αγορών. Υπεύθυνη για τη διαχείριση του συστήματος είναι η Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Η εν λόγω παρουσίαση ήταν η πρώτη από μία σειρά που θα πραγματοποιήσει το Γενικό Λογιστήριο σε συνεργασία με την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. και σε άλλες πόλεις προς ενημέρωση όλων των μελών των Συνδέσμων της Ομοσπονδίας.

 Συνοπτικός Οδηγός Δημιουργίας και Υποβολής Ηλεκτρονικών Προσφορών (ePPS)