ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 113ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ (F.I.E.C.) 11- 13/05/2022
13 Μαΐου 2022

Ομιλία Προέδρου της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ κ. Στέλιου Γαβριήλ - Πατήστε εδώ

Χαιρετισμός Υπουργός Επικοινωνιών Μεταφορών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου - Πατήστε εδώ

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη - Πατήστε εδώ

Διεξαγωγή στην Κύπρο του 113ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ (F.I.E.C) 11 – 13 ΜΑΪΟΥ 2022

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Κατασκευαστικό τομέα, ανά το παγκόσμιο, εκπρόσωποι του κλάδου, από τις εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών «Fédération Européenne de la Construction (F.I.E.C)», φιλοξενούνται στην Κύπρο για τις εργασίες 113ου Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής F.I.E.C, το οποίο η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, φιλοξενεί για δεύτερη φορά στην Κύπρο.

Η Τελετή Έναρξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/05/2022 στην Αίθουσα "Εύης Γαβριηλίδης" στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, επαγγελματικών φορέων του κλάδου και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών - μελών της F.I.E.C.

Την Τελετή Έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν Χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της FIEC Thomas Bauer, o Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ κ. Στέλιος Γαβριήλ, ο Υπουργός Επικοινωνιών Μεταφορών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης.

Η F.I.E.C., μέσω των 33 εθνικών Oμοσπονδιών μελών της σε 28 ευρωπαϊκές χώρες (25 ΕΕ & Νορβηγία, Ελβετία, Ουκρανία), αντιπροσωπεύει κατασκευαστικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών (από τεχνίτες ενός ατόμου και ΜΜΕ έως μεγάλες διεθνείς εταιρείες), από όλες τις ειδικότητες οικοδομών και πολιτικού μηχανικού) και είναι ο επίσημα αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος, που εκπροσωπεί τους εργοδότες, στον Ευρωπαϊκό Τομεακό Κοινωνικό Διάλογο «Κατασκευές». Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. είναι μέλος της F.I.E.C από το 1996.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Την κυρίως διάσκεψη του θα απασχολήσει θέμα με τίτλο : « Sustainable Construction to tackle climate change », δηλαδή « Βιώσιμη Κατασκευή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής », ενώ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα ακολουθήσει, τα μέλη της F.I.E.C. θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προκλήσεων του τομέα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ενός εκ των Αντιπροέδρων της F.I.E.C. ο Αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. κ. Γιάννης Μαρκίδης.

Το θέμα επιλέγηκε σε συνέχεια των συμπερασμάτων, στα οποία είχε καταλήξει η Γενική Συνέλευση της FIEC στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2019, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Κατασκευαστικός Ορίζοντας Ευρώπη 2050. Διαπιστώθηκε η ανάγκη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κλιματολογικής αλλαγής στο γενικότερο οικονομικό τομέα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στις αλλαγές και επιδράσεις που πιθανόν να επέλθουν στην κατασκευαστική βιομηχανία μέχρι και το 2030.

Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου είναι η Εταιρεία CHTISMA TRADING / OSTRAKO external thermal insulation.

Ευχαριστίες σε όλους τους Χορηγούς – Στηρικτές του Συνεδρίου Vasilico Cement, RRC Recourse Recovery Cyprus, Atlas Pantou Group, GGS Readymixed Concrete Suppliers, Muskita Aluminium Industries, Kantou Construction & Development Ltd, Placelift Renovations – Construction.

Για την όλη διοργάνωση έχει δημιουργηθεί η ακόλουθη ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fiec2020cy.com.