Πραγματοποίηση 24ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.)-25/05/2019
25 Μαΐου 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 25 Μαου 2019, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) στο Ξενοδοχείο Hilton Park Nicosia, παρουσία  των Εντίμων, Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Ανασταστιάδου, Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, εκπρόσωπων των πολιτικών κομμάτων, της επαρχιακής διοίκησης, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπρόσωπους επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπροσώπων των αντιπροσώπων των ανά επαρχία Συνδέσμων – μελών της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. και λοιπών καλεσμένων.

Κατά το πρώτο μέρος των εργασιών, αναλύθηκαν και εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και η δράση της Ομοσπονδίας μέσα από την Έκθεση Πεπραγμένων της ανασκοπούμενης περιόδου.

Κατά το δεύτερο μέρος των εργασιών της Συνέλευσης, απηύθυναν  χαιρετισμούς, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Ανασταστιάδου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ανέγνωσε ομιλία ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. κ. Κώστας Ρουσιάς.

Καταληκτικά, έγινε ολιγόλεπτη αναφορά στο πολύ σημαντικό θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία από το Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Φράγκο Προκοπά, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλους να προσδώσουν μεγάλη σημασία στο θέμα και όλοι μαζί να δουλέψουμε για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων, ώστε ο κάθε ένας να επιστρέφει υγιής στο σπίτι του. Σαν Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. είπε, θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για κοινές δράσεις με τις υπόλοιπες οργανώσεις και κυβερνητικούς φορείς, ως έχει αναφέρει και στην ομιλία του ο Πρόεδρος και ταυτόχρονα θα ενταχθούμε ως εταίρος στην παγκόσμια εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), που στοχεύει σε μηδενικά ατυχήματα.